kert öntözőrendszer

Egyáltalán nem véletlen, hogy aki csak teheti, egy automata locsolórendszer mellett dönt. A kert öntözőrendszer temérdek pozitívummal rendelkezik, ami egyben megmagyarázza a népszerűségét is. A legfontosabb, amire minden kerttulajdonos számíthat, az a megtakarítás. A használatával nagyon sok időt takaríthat meg az ember, ami ugye a 21. században igazán értékes.

Ezen kívül nem lehet arról sem megfeledkezni, hogy a berendezés energiát is megtakarít, ugyanis a napi több órás öntözés fizikai energiát igényel a végzőjétől. Ezt a feladatot az új kert öntözőrendszer teljesen átveszi a tulajtól. Az is igaz, hogy a gyakorlatban használatos öntöző módszerek töredékét fogyasztja, így ezáltal is pénzt lehet spórolni.

A kert öntözőrendszer egyik modern oldala, hogy megoldható vele az alternatív megtáplálás is. A szerkezet kútról, ciszternából, akár tóból, vagy patakból is üzemeltethető. Nyilván, ha nem áll rendelkezésre ezek közül egyik sem, akkor nyugodhat kérhető egy almérő felszerelése. Ezzel a vízszámla legjelentősebb tételét, a csatornadíjat faraghatja le mindenki.

A kert öntözőrendszer nem csupán hatékony, de roppant esztétikus is, köszönhetően a rejtett kivitelének. Egy remekül megtervezett és kialakított rendszer szinte láthatatlanul dolgozik. Az alkatrészeinek a döntő többsége a földben található és egy cseppet sem akadályozza a kert használatát.

Hogyan zajlik a szakember által végzett automata öntözőrendszer telepítése?

Minden locsolórendszer annyira jó, amennyire profi módon meg lett tervezve, majd pedig telepítve. Világos hát, hogy a sikerben kiveszi a részét az automata öntözőrendszer telepítése is. Az egyik legfontosabb része az egész procedúrának, amikor a kertmester a kábeleket behúzza az árokban, majd az öntöző automatika felszerelését, és az esőérzékelő bekötését elvégzi.

Ha ezzel kész a szaki, jöhet a vízforrásra történő csatlakoztatás. Természetesen az automata öntözőrendszer telepítése során ez a lépés jóval hamarabb elvégezhető. Vezetékes víz esetében általában egy kerti csap alól vagy a vízóraaknából vezet el egy főnyomócsövet a szeleposztóig a kertész.