Autó gumiszőnyeg
Autó gumiszőnyeg

Minél összetettebb egy szerkezet, annál nagyobb lehetőség adódik a meghibásodásra. Azonban néha igen egyszerű kiegészítőkkel védhetjük ki ezeket a hibákat. Egy olyan egyszerű kellék, mint az autó gumiszőnyeg, lényegesen megnövelheti a jármű élettartamát.

Mégpedig úgy, hogy megkíméli a padlólemezt a rozsdásodástól. Akaratunkon kívül rengeteg vizet behordunk a személygépkocsiba esős időben. Télen még rosszabb a helyzet, hiszen gyakran sózzák az utakat. A sós hólé a cipőnkre tapad és az fűtéstől ráolvad a padlólemezre.

Ez igen hamar beindítja a rozsdásodási folyamatokat a fém elemeknél. Azonban az autó gumiszőnyeg útját állja a víznek, sárnak és hólének, így megvédi a lemezt a korróziótól. Azonban szem előtt kell tartanunk vásárlás során, hogy minden járműtípus belső elrendezése más és más.

Ezért nem mindegyik autó gumiszőnyeg illik minden gépkocsiba. Ha nem megfelelő kiegészítőt vásárolunk, akkor az zavarhat vezetés közben, hiszen beleakadhatnak a pedálok, vagy egyéb kényelmetlenséget okozhatnak. Ugyanakkor ma már minden modellhez találhatunk tökéletesen illő szőnyeget.