A házimozi mélyláda kiválasztása
A házimozi mélyláda kiválasztása

A házimozi rendszereknél a hangzásnak éppen olyan nagy jelentősége van, mint a tiszta éles képnek. Ugyanis csak így élvezhetjük az igazi mozi élmény minden jellegzetességét. Tehát a házimozi mélyláda is fontos alkotóeleme a rendszernek, hiszen a mély, dübörgő hangok csak ezen keresztül szólnak tisztán és valósághűen. Egy akciófilm megtekintése izgalmas lehet ugyan házimozi mélyláda nélkül is, de a robbanások és egyéb hanghatások nem fejthetik ki teljes mértékben a lényegüket a hiányukban.

Szerencsére ma már nem nagy drágaság egy ilyen mélyláda megvásárlása, bár tény, hogy egy komplett házimozi szoba berendezése nem olcsó mulatság. De ha már eldöntöttük, hogy saját mozi termet varázsolunk az otthonunkba, akkor ne a házimozi mélyláda árán spóroljunk. Már csak azért sem, mert sok filmet éppen a különleges hanghatások jellemeznek leginkább. Persze a mélyláda beálltása során, nem szabad túlzásokba esni.

Az sem jó ugyanis, ha túl nagy jelentőséget kapnak a filmben a mély hangok. Meg kell találni az egyensúlyt és akkor izgalmas élményekben lehet részünk. Vásárlás előtt érdemes alaposan körülnézni a szaküzletekben és az internetes áruházakban, mert ma már számtalan típusa létezik ennek a hangfelszerelésnek és lehet még spórolhatunk is az árából, ha nem vesszük meg rögtön az elsőt, amit meglátunk. Sokan az aktív házimozi mélyláda mellett döntenek, mert számos előnye van. Elsősorban az egyszerűségéért kedvelik sokan.

Az aktív házimozi mélyláda esetében ugyanis nincs szükség külön erősítőre, mivel az be van építve magába a szerkezetbe, ezért nem kell a kábelezéssel bajlódni. Egy komolyabb rendszer összeszerelése így is elég körülményes lehet. Sokan nem is mernek nekivágni segítség nélkül, hiszen a kábelek kuszaságába könnyen belegabalyodhatunk. Ha pedig valamit nem jól állítunk össze, akkor nem fog megfelelően működni a rendszer. Ezért érdemes szakértőkre bízni az eszközök összeállítását, az aktív házimozi mélyláda és az egyéb felszerelések beüzemelését, hogy minden a helyére kerüljön.