Modern tetőcsomagtartó
Modern tetőcsomagtartó

Régen az autók státuszszimbólumok is voltak, hiszen nem engedhette meg magának akárki, hogy járműt vásároljon. Egyes autómárkák még ma is annak tekinthetőek, de ma már főleg praktikussági okokból vásárol magának autót az ember.

A kinézetük is sokat változott az évtizedek során. Ma már ritkán látni olyan személygépkocsit, amit tetőcsomagtartó díszít, holott régebben ez szinte velejárója volt a családi gépjárműnek. Ennek egyik nyilvánvaló oka az, hogy a jármű csomagtere igen nagy lett.

Könnyen elfér benne a sok holmi, amit magunkkal szeretnénk vinni a családi kiruccanásokra. Persze néha ez sem elég és ilyenkor előkerül a garázsból a jól bevált tetőcsomagtartó, de erre már egyre ritkábban van szükség.

Persze a mai tetőcsomagtartó külsejére már nem a robosztusság és a hideg fémszerkezet látványa a jellemző, mint a régebbi időkben volt. A mai szerkezetek már elegáns, letisztult designnal rendelkeznek, amelyek valóban az autó díszei is lehetnek esetenként. Az erős fémvázra is elegáns műanyag borítás került, ami kellemes kinézetet kölcsönöz a tetőcsomagtartó kialakításának.