térdízület

A térdet alkotó ízület gyakran sérül. A térdízület ugyanis állandó használatban van és bonyolultságából adódóan nagy a sérülésveszély. Az olyan problémák, mint a meniscus szakadás, elülső vagy hátulsó keresztszalag szakadás, porcfelszíni károsodások, illetve porcleválás és a térdkalács oldalirányú elmozdulása rendkívüli fájdalommal járó állapotok, amelyek konzervatív terápiával nem gyógyíthatók.

Ilyen esetben a térdfájdalom és a térdízület normál fiziológiás állapotának helyreállítása térd arthroszkópiával történhet. Ez az eljárás, amit térdízületi tükrözésnek is neveznek, lehetővé teszi, hogy a hagyományos nyitott műtétekkel szemben mindössze 2-3 apró bemetszést ejtsünk a műtéti területen.

Az egyik bemetszésen keresztül egy kamerát, arthroszkópot vezetünk az ízületbe, amellyel feltérképezhető az állapota, és diagnosztizálható a probléma. A másik, vagy a másik 2 apró bemetszésen keresztül a műtéthez szükséges eszközök bevezetése történik. Az egyszerű beavatkozások mindössze 10-20 percet, a bonyolultabbak pedig 1-2 órát vesznek igénybe. Az artroszkópia kiváló eszköz az ízületi betegségek diagnosztizálására és a térdízület fájdalmát okozó egyéb elváltozások helyreállítására.