Mire jó a téli gumi teszt?
Mire jó a téli gumi teszt?

Egy új modell előállítása sokszor fáradságos, kísérletezésben bővelkedő évek hosszú sorát tudhatja maga mögött. Mint ahogy minden ember által előállított objektumnak, úgy a gumiabroncsnak is felkutathatjuk a maga specifikus történetét.

Manapság a téli gumi teszt betartását megkövetelő rendelkezések és az azoknak való megfelelés a biztonságosabb közlekedést igyekeznek előmozdítani, mindnyájunk érdekében.

A gumiabroncs a gépjármű egyik kiemelkedő alkotóelemeként lép fel, ami védőfunkciót tölt be a jármű struktúrájában, továbbá rezgéscsillapító rendeltetéssel is bír. A téli gumi teszt is azt támasztja alá, hogy a gumiabroncs fő feladata a gépkocsi és az út közötti érintkezés előidézése, ezért az AutoBild a téli gumi teszt során arra fókuszál, hogy kontrollálja a mintázatot, hiszen a téli viszontagságos körülmények közepette, eleget kell tegyenek a tapadás, a gördülési ellenállás, a fékezés gyorsaságának.

A gumiabroncs további feladatai közé sorolandó a sebességtűrés, az úttartás, a gazdaságosság, a biztonságos üzemelés és még egy sor elvárásnak való megfelelés, ami folyamatos fejlesztést követel meg magának.