Értékes tekla gyöngyök
Értékes tekla gyöngyök

A mai ékszerek sokféle alapanyagból készülnek. Természetesen ezek értéke nagyban függ attól, hogy milyen alapanyagot használnak fel, mégis kivitelezés és a megmunkálás minősége is nagyban meghatározza az árat.

A kézzel készített bizsuk értéke nem igazán a felhasznált alapanyagtól függ, hanem a hozzáadott értéktől, meg attól, hogy ki és milyen célból készítette. A tekla gyöngy felhasználásával készített testékszerek értéke nem nagy, mégis sok jelenthet valakinek.

Egy kislány által készített ékszerek, még ha nem is olyan szépek, igen sokat érnek. Ezeknek eszmei értékük van és nem a tekla gyöngy értéke határozza meg fontosságát. Ugyanígy van bármelyik más olcsó alapanyagokból készített ékszerrel.

Nem azért vesszük meg a tekla gyöngy füzéreket mert sokat érnek, hanem mert épp tetszik nekünk. Támogatás céljából is lehet ilyeneket vásárolni, hiszen rengeteg nevelő otthon készíttet ilyeneket a gyermekekkel, vagy a szellemileg visszamaradott lakóival. Ezek megvásárlásával támogathatjuk ezen otthonok fenntartását.