A szürke ötven árnyalata
A szürke ötven árnyalata

Léteznek olyan filmek, amelyek már megjelenésük előtt nagy népszerűségre tesznek szert, ennek legfőbb oka általában, hogy egy könyv története alapján kerül a filmvászonra.

Ezen kategória közé sorolható a Szürke ötven árnyalata, annak is a film változata, ami viszonylag még friss, hiszen csak idén jelent meg. A könyvet E. L. James írta, a film pedig Sam Taylor Johnson rendező munkáját dicséri, aminek folytatását már most tervezik és várhatóan 2016-ra lesz kész.

A film főszereplője egy félénk és egyszerű irodalom-szakos lány, Anastasia Steele, aki a véletlen folyamán megismerkedik az ifjú és sikeres vállalkozóval Christian Greyjel, akivel hamarosan érdekes szexuális kapcsolatba keveredik, ahol a szokatlan szabályokat a férfi titkos és ijesztő igénye szabja meg. A vonzalom óriási mindkét fél részéről, képtelenek ellenállni egymásnak, így bonyolult játszmába kezdenek.

A lány beleegyezik abba, hogy részt vesz Christian azon életében, amelyik a nyilvánosság számára ismeretlen. A Szürke ötven árnyalata egy erotikus, romantikus és drámai alkotás, ami egy nem mindennapi szexuális vonzatú viszonyt mutat be, nem mindennapi eszközök által.