Homeopátiás szerek
Homeopátiás szerek

A gyógyászatban manapság nagyon sokféle hatékony szer elérhető. Hála a vegyszeripar és a kutatói laboratóriumok fejlettségének, egyre precízebb gyógyszerek kerülnek forgalomba. Ennek ellenére mégis sokan fordulnak a homeopátiás szerek felé. Felmerülhet a kérdés, hogy miért van ez?

Talán elsősorban azért, mert nagyon sokan tartanak a mellékhatásoktól, ami a homeopátiás szerek esetében nincs. Ugyanis ezen szerek alkalmazásával más gyógyító folyamatok zajlanak.

Ebben az esetben a szervezet öngyógyító folyamatait aktiválják, és ezek felerősödésével gyakorlatilag a szervezet saját magát javítja meg. Ez ellentétes a vegyiparilag készített gyógyszerek hatásmechanizmusaival, ahol a leggyakrabban épp a tünetek megszüntetésén van a hangsúly, de ez gyakran nem eredményezi a mélyreható gyógyulást.

Mivel a homeopátiás szerek az állatgyógyászatban is jól alkalmazhatók, ez kizárja, hogy az embereknél a placebó hatás miatt történik meg a gyógyulás. Hiszen az állatoknak nincs tudomása arról, hogy gyógyszert kaptak.