Praktikus sínes LED lámpa
Praktikus sínes LED lámpa

A lakások, kisebb irodák és üzletek belső terének megvilágítása nem okoz nagy kihívást, hiszen egy-két fényforrás elegendő a kellő fényerősség eléréshez. Azonban a nagyobb csarnokokban, üzemekben, bevásárlóközpontokban és kiállítótermekben már nem ilyen egyszerű a kivitelezése. Sokkal több, pontos felmérések után elhelyezett lámpatestre van szükség. Ideális megoldást kínál több szempontból is a sínes LED lámpa.

Egyrészről azért jó megoldás, mert közismert tény, hogy a LED technológiára alapuló világítótestek igen hatékonyak, tartósak és ami talán a legfontosabb, hogy rendkívül gazdaságosak, ugyanis kevés energiát fogyasztanak. Ezáltal természetesen környezetbarát megoldásnak is tekinthető, de a tulajdonosok számára fontosabb, hogy költségkímélőek. Ugyanakkor a sínes LED lámpa azért is jó megoldást jelent a nagyobb belső térrel rendelkező helyiségekben, mert a síneknek köszönhetően, bármikor el lehet mozgatni a lámpatesteket és oda lehet irányítani azokat, ahol nagyobb szükség van a fényre.

Sőt, olykor utólag is lehet pótolni a lámpák számát, ha többre van szükség. A sínes LED lámpa egyszerűen elhelyezhető a már felszerelt sínekben, így bármikor lehet cserélni, ha tönkremegy egy fényforrás, vagy lehet még felszerelni mellé másikat is. A sínek felszerelés is számos módon megoldható. Álmennyezet esetén a sínek beépíthetőek a mennyezetbe, így rejtve maradnak a kíváncsiskodó tekintetek előtt.

Magasabb belső terek esetén azonban érdemesebb lelógatni a síneket a plafonról. Így egyrészt könnyebben hozzá lehet férni, ha javítani vagy arrébb kell mozgatni a beszerelt lámpákat. Másrészt, minél alacsonyabban van a sínes LED lámpa, annál nagyobb a fényereje és jobban megvilágítja a teret. A sínek többnyire alumíniumból készülnek, így könnyű, de erős szerkezetek. Lehet kapni műanyag borítással is rendelkező síneket, így különböző színben állnak a vásárlók rendelkezésére. A sínes LED lámpa a pontlight.hu webáruházban is megvásárolható többféle színben és formában. Bárkinek tanácsos fontolóra venni ezt a kialakítást.