Porelszívó készülék
Porelszívó készülék

Építkezéseken vagy különböző műhelyekben nagyon megnőhet a por koncentrációja. Ez egyrészről megnehezíti a munkát, másrészről a belélegzett por akár súlyos szöveti károsodásokat is okozhat. A porelszívó használatával viszont egyszerűen meg lehet szabadulni ezektől a kellemetlenségektől.

Egy asztalosműhelyben a facsiszolás során rengeteg por kerülhet a levegőbe, ugyanígy a lakásfelújításoknál, mint az építkezéseknél. Ez néha a szomszédokat is zavarhatja és a munkafolyamatot is lassítja. A por bekerül az munkások légző-rendszerébe és különböző megbetegedéseket okozhat.

Ezért ilyen helyeken a porelszívó alkalmazása elengedhetetlen, nemcsak a feladat akadálytalan elvégzése miatt, hanem az emberek egészségének megóvása érdekében is. Az lpv.hu webáruház kínálatában többféle porelszívó is megtalálható.

Vannak olyan mobilkészülékek is, amelyek könnyen hordozhatóak, így mindig oda lehet őket vinni, ahol arra szükség van. Különböző szűrőkkel szerelhetőek fel ezek a berendezések, így képes akár az azbesztet is kiszűrni a levegőből.