Különleges formatervezés
Különleges formatervezés

Mitévők legyünk, ha túl magas a páratartalom a lakásban? Bizonyos esetekben beválhatnak a különféle házi praktikák is. Az egyik ilyen népszerű módszernek számít páramentesítés céljából, hogyha sót helyezünk el az adott helyiségben, mivel ez felszívja a levegőbe található nedvesség egy részét.

Viszont ez csak akkor lehet hatékony, hogyha nem túl magas páratartalomról van szó. Azért, hogy folyamatosan képben legyünk ezzel az adattal kapcsolatban, beszerezhetünk egy digitális mérőeszközt, ami egyáltalán nem kerül sokba és még jól is mutat a polcon.

A páramentesítés viszont rendkívül fontossá válik abban az esetben, hogyha elkezdenek vizesedni a falak. Nem sokkal ezután, kezdetekben apró fekete foltok jelenhetnek meg.

Ez nem más, mint a penész, ami elég mélyen és szinte elpusztíthatatlanul képes beásni magát a fal szerkezetébe. Amennyiben szerencsések vagyunk, el lehet tüntetni vegyszerrel, de megeshet, hogy a tégláig vagy a betonig le kell kaparni a vakolatot. A páramentesítés leghatékonyabban a párátlanító készülékkel valósítható meg.