Skip to content

Induri

a tartalmas és informális magazin

Menu
  • Főoldal
  • Kapcsolat
Menu

A pálinka készítés a törvénye szerint

Posted on 2012-11-26
Pálinka készítés

Bizony a pálinka készítést is törvények veszik körül, ez sem mehet szabályozás nélkül és ezt valahol meg lehet érteni, hiszen mégis csak szeszes italról van szó, nem ásványvízről, amit szintén nagyon szigorúan szabályoznak adott esetben, de ez hisszük, hogy mind mind a mi egészségünket szolgálja. Azt ugye nagyon jól tudjuk, hogy most már egy ideje újból meg van engedve a pálinka készítés a magán személyeknek is, az otthonukba. A pálinka készítés viszont veszélyes. Vagyis veszélyes lehet abban az esetben, hogyha nem figyelünk oda a megfelelő eszközökre és a megfelelő feltételekre. A másik fele a törvénynek arról szól, hogy hogyan lehet úgy pálinkát főzni, hogy ne fizessünk rá adót, valamint mennyi litertől számítva kell adót fizessünk az államnak. Ez a szabály 2010-nem jött létre, ami pontosan kimondja, hogy a pálinkafőzés akkor lehet adómentes, hogyha a mennyiség nem haladja meg a maximum fél hektót. De természetesen sokkal több mindent is megtudhat erről valamint arról, hogy hogyan lehet adózva is pálinkát főzni.

Vélemény, hozzászólás? Válasz megszakítása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

©2025 Induri | Design: Newspaperly WordPress Theme