Makréla
Makréla

A halfogyasztás fontos, mert a halak természetes módon tartalmazzák az egészségünk fenntartásához szükséges telítetlen Omega 3 zsírsavakat. Hazánkban a húsnál lényegesen kevésbé elterjedt a hal alapanyagként történő beszerzése, illetve a halételek rendszeres fogyasztása. A paleolit étkezés a halfogyasztást is szorgalmazza, nemcsak azért, mert ízletesen elkészíthető fogást ad, hanem azért is, mert a hal már a kőkor emberének is az egyik jellemző tápláléka volt, így az emberi szervezet számára könnyen emészthető. A folyami halak mellett többféle tengeri hal, valamit kagyló is beszerezhető Magyarországon. Jól ismert tengeri hal a makréla, ami egyszerűen filézhető és változatos módon elkészíthető. A paleolit diétának nem része a nálunk általánosan elterjedt liszttel vagy zsemlemorzsával történő panírozás, ami a makréla esetében csak előny, hiszen a halfajta fűszeres bőre nagyon finomra megsüthető. Ha nem szívesen készít otthon halat, rendeljen interneten keresztül az ízletes paleolit fogásokból!