Nőgyógyászati ultrahang vizsgálat
Nőgyógyászati ultrahang vizsgálat

Egyes egészségügyi szervezetek évente szerveznek kampányokat, amelyekkel a hölgyek figyelmét szeretnék felhívni a szűrővizsgálatok fontosságára. Ezen vizsgálatok elvégzésével ugyanis sok probléma megelőzhető. A mindössze néhány perc alatt elvégezhető nőgyógyászati ultrahang vizsgálat teljesen biztonságos és fájdalommentes.

A diagnózis során észlelhetőek a hasüregben található szervek esetleges elváltozásai. Így ha évente elvégzik a megfelelő nőgyógyászati ultrahangos szűrést, akkor ezek az elváltozások könnyen kezelhetőek.

Ezért lenne ajánlatos, ha minél több hölgy részt venne ezeken a szűréseken. De sajnos még mindig nem népszerűek. Az is probléma sok esetben, hogy nem minden kórház rendelkezik megfelelő felszerelésekkel a vizsgálatok elvégzéséhez.

Egy nőgyógyászati ultrahang készülék nem olcsó, így sok betegellátó intézmény nem tud vásárolni ilyen műszert. Persze ma már van lehetőség kiválóan működő használt berendezéseket is vásárolni, ami megoldás lehet a kevesebb pénzből gazdálkodó kórházak számára is.