napelemes utcai lámpa

A berendezés a Nap sugarait alakítja át elektromos energiává és tárolja el egy akkumulátorban. A napelemes utcai lámpa kiválóan alkalmas sétányok, parkok és különböző közterületek megvilágítására. Télen és nyáron egyaránt üzemképes, sőt, karbantartást sem igényel.

A telepítésekor figyelembe kell venni a fényviszonyokat, a megfelelő töltés eléréséhez. A szerkezet egy horgonyzott acéloszlopból, tartókonzolból, a rögzítéshez való alapvasalatból és persze maga a lámpatestből tevődik össze. Az akkumulátor a talpazatban kap helyet, ami a föld alatt helyezkedik el, a biztonság érdekében. A napelemes utcai lámpa szürkületkor automatikusan világítani kezd, majd pirkadatkor kikapcsol. A lámpafej a csúcstechnológiát képviselő CREE LEDekkel van ellátva, így az UV kibocsájtás és az infrasugárzás teljesen kizárt.

Nem káros a szemre, nem vonzza a rovarokat, sőt, a fényszennyezése is minimális. Érdemes megemlíteni, hogy a napelemes utcai lámpa oszlopának a hajlítását precíziós gépekkel végzik, így a végeredmény kifejezetten esztétikus.