motoros redőny áramszünet

Sokakat eltántorít a motorral működő berendezésektől a félelem, hogy egy esetleges áramkimaradáskor nem fog működni a szóban forgó készülék. Bizonyos tekintetben érthető a félelem, de a legtöbb ilyen jellegű terméknél, mint amilyen a motoros redőny áramszünet esetén is megoldott a helyzet. Ilyenkor is van lehetőség manuálisan, kézi erővel megoldani a dolgot.

Tény, hogy némileg kényelmetlenebb a kivitelezés folyamata, hiszen a két kezünket, az erőnket is használni kell, de tekintve, hogy egy vészhelyzetről van szó, alkalomadtán kibírható a dolog. Természetesen a redőnyön kívül más példa is hozható, mondjuk a garázskapu, de igazából bármi, amihez motor, ezáltal elektromos áram kell.

Valamelyest függ az ember az ellátástól, de napjainkban roppant ritkának számítanak ezek az esetek, így reálisan nem érdemes emiatt elvetni ezt a lehetőséget. A motoros redőny áramszünet esetén is alkalmazható, csupán picit meg kell magunkat is erőltetni fizikailag, persze csak ha éppen akkor szeretnénk változtatni a beállításokon.