Fontos a medencefedés
Fontos a medencefedés

A nyár folyamán igen jó szolgálatot tesz egy kerti medence az udvaron. Hiszen sokkal kellemesebb a vízben lubickolva átvészelni a hatalmas hőséget, ami egyre inkább jellemzi a nyarakat. Azonban nem szabad megfeledkeznünk arról sem, hogy mennyire fontos a medencefedés.

Ha nem használjuk, érdemes valamilyen medencetakaró fóliával letakarni az egész konstrukciót. Ez több szempontból is fontos. A medencefedés megakadályozza, hogy a különböző szennyezőanyagok belekerüljenek a vízbe.

Egy szennyeződéssel teli vízben senki sem mártózik meg szívesen, és nem is ajánlott, hiszen nem csak látványnak csúf egy koszos medence, de egészségügyi kockázatokat is rejt magában. Ezzel a módszerrel tehát megakadályozzuk a szennyeződés bejutását, így ritkábban lesz szükség a takarításra.

A medencefedés ugyanakkor hozzájárul a víz gyorsabb felmelegedéséhez, valamint meggátolja a lehűlését az éjszaka folyamán. Így energiát is megtakaríthatunk ezzel, hiszen nem lesz szükség olyan gyakran a medence vizének felmelegítésére sem.