Lédús olaszrizling
Lédús olaszrizling

Sokan nem is gondolnák, hogy mennyire fontos, hogy milyen helyre telepítenek bizonyos szőlőfajtákat. Mielőtt valaki nekiállna a borkészítésnek, érdemes alaposan utánajárni az adott gyümölcs igényeinek, hogy ezzel is segítse a fejlődését. Az Olaszrizling például kifejezetten igényli az ásványi anyagokban gazdag talajokat.

Amennyiben olyan helyre kerül, ahol magnéziumban hiány van, akkor nagyon könnyen betegessé válhat és nem éri el azt a minőségű termést, amit elvárnánk tőle. Ahogyan az embereknek is megvannak az egyénenkénti igényeik, úgy van ez a növényeknél is és a mi érdekünk, hogy ezt figyelembe vegyük. Az Olaszrizling mindezek mellett még igazán kedveli a meleg lejtőket, ugyanis késő érésének köszönhetően, tovább van szüksége a jó időre.

Érdemes olyan módon kiválasztani a telepítés helyét, hogy az a legtöbb igénynek egyszerre feleljen meg, így magunkat is megóvhatjuk sok bosszúságtól. Ha alkalmas talajra kerül, akkor az Olaszrizling bora igazán dús magnéziumban, ami sok esetben jól jöhet bizonyos hiánybetegségek kezelésében.