Mobiltelefon tok

A telefonok új modelljei szinte heti rendszerességgel jelennek meg, ezért konstruktív és új kiegészítőket igényelnek. Az üzleti élet, a fiatalos stílus és a modern kultúra jelenlegi tendenciáin alapulva, a mobiltelefon tok választék is egyre bővül. A megfelelő tartozék kiválasztásának elengedhetetlen eleme a stílus, mivel az okostelefonokra készült borítók kiválasztásakor, a felhasználók elsősorban a megjelenésre figyelnek.

Azonban nem elhanyagolható tényező maga az anyag sem, amiből a mobiltelefon tok készült. Ezek leggyakrabban szilikon, műanyag, bőr vagy fém felhasználásával készülnek. A legelterjedtebbek a szilikonból gyártott termékek. Olcsók, könnyen felszerelhetőek a készülékre, nem csúsznak ki a nedves kézből és megvédik az eszközt a könnyebb ütődésektől és karcolásoktól. A fő hátránya ennek a mobiltelefon tok típusnak, hogy az idő múlásával a szilikon megnyúlik. Továbbá, ha a gyártás során olcsó anyagot használtak, akkor egy észrevehetően kellemetlen szagot érezhetünk a tartozékon. A műanyagból készült mobiltelefon tok ára is viszonylag alacsony. Az ilyen termékek merevek, biztonságosan felpattannak a készülékre és idővel nem deformálódnak.

A műanyag azonban sokkal alacsonyabb ütés elleni védelmet nyújt, mint a szilikon. A bőr mobiltelefon tok már valamivel drágább. Tulajdonságaikban hasonlóak a szilikonhoz, viszont megjelenésük szolidabb. A fémtokokat inkább a presztízs kifejezésére használják, de az ütközés elleni védelmük elég alacsony. Ezen kívül, maga a fém is könnyen karcolódik.