Kő impregnáló rendelés
Kő impregnáló rendelés

A kőhatású felületek rendkívül jól néznek ki, ezért sokat szokták alkalmazni ezeket az építészetben. Az olyan anyagokat, mint a mészkő, tégla, cserép, természetes kövek, gyakran használatosak díszítés céljából is.

Az időtállóságuk érdekében nem árt a kő impregnáló használata, ami meggátolja a szennyeződések bejutását a felületükön található apró mélyedésekbe, repedésekbe. Ezen kívül a nedvességet is segít elvezetni az ilyen felületekről. Mint tudjuk, a víz szép lassan tönkreteheti ezeket az anyagokat.

Szétroncsolja a téglát, de még a betont is képes megrepeszteni, kiváltképp télen, amikor megfagy és kitágul az alacsony hőmérséklet hatására. A kő impregnáló használatával könnyen el lehet kerülni a tavaszi felújítási munkálatokat.

A száradás után egy mosható felületet kapunk. A VALMOR kő impregnáló színtelen, viszont igény szerint színezhető és egyaránt alkalmas kültéri és beltéri felhasználásra. A kő impregnáló száradási ideje nagyjából 4 óra, de ezt nagyban meghosszabbíthatja a párás levegő.