A tortaforma segítség a sütésnél
A tortaforma segítség a sütésnél

A tortasütéskor a házi cukrász legfontosabb elvárása a tortasütő formával kapcsolatban, hogy szépen süljön meg benne a tészta és ne tapadjon le sem az aljához, sem az oldalához. Abból a célból, hogy a kisült torta könnyen kiszedhető legyen, megjelent és jelenleg is kapható a kapcsos tortaforma. A kapcsos sütőforma jellemzője, hogy az oldala szétkapcsolásával a forma leválik a kisült tésztáról és ezzel a lépéssel az oldalfalra történő tapadás kiiktatható. A tortalapot már csak a sütő aljáról szükséges levenni. A tortaforma tapadásmentes felületei, ennek az igénynek többnyire meg is felelnek. A hagyományos tortaformák is megfelelő cukrászati technológiával tapadásmentessé tehetőek. Ahogy nagyanyáink tették, vékonyan és alaposan kenjük ki a tortaformát vajjal, majd szórjuk ki liszttel és a sütemény nem fog letapadni. A hagyományos kapcsos tortaformát kevésbé kell félteni, a bevont formákat viszont óvjuk a sérüléstől. A tortaforma és más cukrászati eszköz rendelésekor két munkanap alatt gondoskodunk a kiszállításról.