A válltozatos gereblye
A változatos gereblye

Több olyan alapszerszám van, amelyre bármikor szükség lehet a ház körül. A gereblye az egyik ilyen eszköz, amely nem árt, ha kéznél van. Nem csak tavasszal jöhet jól, amikor a talajmunkálatokat akarjuk megfelelően elvégezni, hanem bármikor a nyár folyamán.

Lássuk kicsit aprólékosabban, mikor lehet szükség egy gereblyére a kiskertben, ami lehet virágos vagy éppen zöldséges. A tavasz mindenképpen szezonjának mondható ennek az eszköznek, hiszen a lenyesett ágaktól kezdve a törmelékeken keresztül mindent könnyedén el tudunk vele távolítani. Érdemes lehet megkülönböztetni a fajtáit. Van a hagyományosnak mondható gereblye, amely erős kialakításának hála akkor is jól helytáll, amikor a száraz göröngyöket kell vele szétaprózni.

A másik a kifejezetten lomb gereblye, amely sokkal másabb kiképzésű, és nem is igazán alkalmas egyéb munka elvégzésére, de ebben nagyon megállja a helyét. A tavasz után az ősz a második szezon, amikor a gereblye nem pihenhet, ezért érdemes kéznél tartani és vigyázni arra, hogy mindig tettre kész állapotban legyen.