garnélarák

Akik kedvelik a tenger gyümölcseit, azok biztosan kóstolták már ezt a különleges ínyencséget. A garnélarák sokféleképpen elkészíthető, ebből kifolyólag nem lehet megunni. Tejszínesen, fokhagymásan vagy grillezve tökéletes fogás lehet egy-egy vacsora alkalmával.

Amellett, hogy kifejezetten finom, az egészségre is jótékony hatást gyakorol. Ha van rá lehetősége, akkor iktassa be az étrendjébe! Érdemes tudni, hogy 100 g ebből a rákfajtából, körülbelül 22 g fehérjét biztosít, ami több, mint a felét teszi ki a napi ajánlott bevitelnek.

Önmagában fogyasztva csupán 119 kalóriát tartalmaz. A garnélarák olyan értékes ásványi anyagokat is magába foglal, mint a jód, a foszfor, a cink, valamint a magnézium. A várandós anyukáknak különösen indokolt a fogyasztása, hiszen jótékony hatása van a magzat neurokognitív fejlődésére.

A bevitelét azonban ne vigye túlzásba! A legjobb, ha egyeztet a nőgyógyászával erről a dologról. A garnélarák pozitívumai közé tartozik többek között az is, hogy segíti a pajzsmirigy normál működését.