Gumis lepedő
Gumis lepedő

Ilyenkor nyáron, az éjszakai álmot rengeteg külső tényező zavarja, őrült meleg tombol, jobban zúgnak a háztartási gépek, az utcán késő estig ricsaj van. Pedig alvásra feltétlenül szükség van, mert a kimaradt éjszakák felgyűlnek és egy adott pillanatban visszaütnek.

Amikor álmatlanul forgolódik az ember éjszaka, a lepedő is felgöngyölődik alatta, ezután már azért sem tud visszaaludni, mert kényelmetlenné válik a fekvés. Az ágy és az ágynemű minősége rengeteget tud javítani az alvás minőségén.

Lehet azt mondani, hogyha elég fáradt az ember zajban is képes aludni, de ha az ágy nem elég kényelmes, akkor sokáig nem találja azt a kényelmes alvási pozíciót, amiben elragadja a mély álom. Pedig a pihenés érdekében az alfa szintet el kell érni, mert ez a feltétele annak, hogy a test és az elme is pihenjen. A gyors elalvást elősegítheti a frissen mosott gumis lepedő. A friss illatos lepedő nyugtatóan hat a szervezetre, ugyanakkor nem csúszik ki a matrac alól, mert a gumis szél nem hagyja. A pihentető alvás érdekében, már csak egy hűvös szobára van szükség.