fogszabályozás

A rendezett fogsor gyönyörű mosolyt és tökéletes rágást eredményez. A fogszabályozás által korrigálhatóak a torlódások, a rések, a bedőlések és a kiállások. Az eljárás lényege nem mást, mint a rágócsontok rossz pozíciójának megváltoztatása az állcsontban.

A kezelés sikere és időtartama nagymértékben függ attól, hogy mennyire fiatalon kerül rá sor. Gyermekek esetében sokkal könnyebb a fogakat megfelelő helyzetbe hozni. A lurkóknak általában elegendő kivehető változatot viselni. Felnőtt korban a fogszabályozás már jóval komplikáltabb. A rágócsontok elmozdításához és az állcsont beállításához rögzített szerkezet felhelyezésére lesz szükség, sőt, ritkább esetekben szájsebészeti beavatkozásokat is alkalmazni kell.

A szép, íves fogsor sajnos keveseknek adatik meg, így nem véletlen, hogy sokan fordulnak szakemberhez ilyen jellegű problémával. A kezelés általában 1,5-2,5 évet igényel, a tökéletes eredmény eléréséhez. A fogszabályozás türelmet és odafigyelést követel meg. Ha elég kitartó, akkor szép eredménye lesz.