A mangosztán egy flavonoidokban gazdag mandarin méretű gyümölcs, különleges íz világgal. A hófehér gyümölcshús tele van az emberi szervezet számára értékes anyagokkal. A mangosteen legelterjedtebb feldolgozási formája a gyümölcslé. Hazánkban is, a Délkelet-Ázsia trópusi szigeteiről származó gyümölcsökből készült mangosztán ital igen nagy népszerűségnek örvend. A benne lévő 17 féle xanton vegyület eredményezi a gyógyerejét. Kiváló immunerősítő és méregtelenítő gyümölcsről van szó, aminek fogyasztása gyermekek, felnőttek és idősek számára egyaránt ajánlott.
A rendszeres méregtelenítés azért fontos, mert csak a megtisztított szervezetbe tudnak igazán beépülni a hasznos anyagok. A mangosztán ital önmagában és éhgyomorra fogyasztva a leghatásosabb. Akár ülőmunkát, akár erős fizikai munkát végzők és sportolók számára is kifejezetten ajánlott ez a finom ital. Sugárkezelés és kemoterápia után jó „löketet” adhatunk a szervezetnek az energia-dús gyümölcslével. Kívül-belül fiatalít, testileg és szellemileg is, továbbá serkenti az idegrendszer jó működését.