Jól mutat egy fenyőfa a kertben
Jól mutat egy fenyőfa a kertben

A díszkertekben nemcsak a lágyszárú növények mutatnak jól. Szükség van cserjékre és fákra is, hogy tökéletes legyen az összkép. A lombhullató fák mellett, egy-egy fenyőfa is remek dísze lehet a kertnek.

Azonban tudnunk kell, hogy az örökzöld fa savassá teszi a körülötte levő talajt, ami miatt csak néhány növény képes megélni a közvetlen közelébe. Ezért a fenyőfa telepítésekor alaposan meg kell tervezni annak helyét.

Érdemes a kert egy eldugottabb szegletébe ültetni, ahol nem zavarja a fejlődésben a többi növényt. Igen jól mutat a kertben, mert egész évben zöld és télen is szép látvány a hóval fedett fenyőfa. Sokan választanak karácsonyra cserepes fenyőt, amit az ünnepek után ki lehet ültetni. A következő évben már kint is feldíszíthetjük a kertben a fát, így az egész környék a csodájára járhat.

A téli madárvendégeink is szeretik a kerti fenyőket, mert sűrű lombkoronájában kiváló menedéket találnak a zord időjárásban. A fenyőfa tehát igen fontos lehet bármelyik díszkertben, de meg kell fontolni, hogy hová kerüljön!