csípőfájdalom

A test különböző területein fellépő fájdalomérzet minden esetben valamilyen disszonanciát, a szervezet egységének kisebb vagy nagyobb mértékű megbomlását jelzi. Például a csípőfájdalom egyértelműen csípőízületet érintő problémára utalhat. A csípőízület két részből áll: a combcsont fejből és a csípőízületi vápából.

A combcsontfej a megfelelő felfüggesztés és porcállomány esetén fájdalom nélkül és olajozottan működik a csípőízületi vápában. A probléma akkor kezdődik, amikor az ízületi ízfelszínek kopni kezdenek. Ennek oka lehet az előrehaladott életkor általi természetes kopás, gyulladásos eredetű ízületi arthrosis vagy sokízületi gyulladás, illetve balesetből eredő, hirtelen bekövetkező mechanikai sérülés okozta porcsérülés, veleszületett rendellenesség és a combfej vérellátási zavara is.

Gyakorlatilag mindegy, hogy mi a kiváltó ok, ha a csípőfájdalom jelentkezik, érdemes mielőbb szakszerű segítséget kérni. Enélkül ugyanis a kezdetben apró, olykor-olykor visszatérő fájdalomérzet idővel állandósulhat, ami megnehezíti, súlyosabb helyzetben pedig ellehetetleníti a mindennapi életet. A csípőfájdalom tehát fontos jelzés, vegye komolyan Ön is!