A 3D nyomtató szkennelés számtalan előnye
A 3D nyomtató szkennelés számtalan előnye

A technológia egyre jobban fejlődik, a kutatók pedig néha olyan dolgokat hoznak létre, ami teljesen felforgat egy szakterületet. A 3D nyomtató szkennelés Magyarországon is elérhető, pontosabban Budapesten található egy ilyen jellegű szaküzlet, ahol különböző szolgáltatásokat lehet igénybe venni, de 3D típusú nyomtatókat is be lehet szerezni. A 3dee.hu oldal munkatársai Közép-Európa legelső 3D nyomtató szaküzletét 2013-banhozták létre Bécsben. Hazánkban ez a nyomtatási technika még kiscipőben jár, viszont a megadott oldalon rengeteg hasznos információt lehet megtalálni ezzel kapcsolatosan.

 

A 3D nyomtató szkennelés új lehetőséget nyit az érdeklődők előtt, hiszen ezzel végre akár saját magunkat is beszkennelhetjük és kinyomtathatjuk. Az oldal szolgáltatásai között a szkennelés mellett nyomtatás, nyomtatók terjesztése és azok szervizelése is megtalálható. A budapesti üzletben 3D nyomtató szkennelés bármikor igényelhető, így személyeket és nagyobb tárgyakat előzetes egyeztetés nélkül szkenneltethetünk. A 3D nyomtatás segítségével akár szobrokat is kinyomtathatunk, a korszerű nyomtatók segítségével pedig könnyedén előhívhatjuk a kívánt alakot. A legtöbb modern nyomtató esetében, bármilyen alakzat kinyomtatható, amit a készülék különböző folyadékokból, porból és sík lemezekből hoz létre.

 

Egy adott modell kinyomtatása néhány perctől pár óráig tart, persze ez a folyamat a formától és a nyomtatni kívánt modell méretétől is függ. A 3D nyomtatás segítségével akár alkatrészeket is létre lehet hozni, de a kutatók és gyártók ezt a módszert az iparban és az egészségügyben is szeretnék alkalmazni. A nyomtatás végtermékét kedvünkre formálhatjuk, a felesleges anyagrészeket pedig eltávolítjuk különböző oldószerekkel vagy víz segítségével. A 3D nyomtatás lehetővé teszi a lehetetlent, hiszen alig néhány éve még nem gondoltuk volna azt, hogy egy gépezet ennyire komplex folyamatra is képes lesz. A népszerűvé válás egyre inkább azt eredményezi, hogy a 3D nyomtatók árai csökkenek, ez lehetőséget ad arra, hogy minél többen beszerezzék ezt a fejlett berendezést. A 3D nyomtatás a jövő lehetősége, hiszen ez a készülék akár különböző iparágak fellendülését is eredményezheti.