Sous Vide gép

A termék lényege, hogy lezárt, lehetőleg vákuumozott hőálló műanyag tasakban, alacsony hőmérsékleten huzamosabb ideig előfordul, hogy akár 50-70 óráig a hagyományos főzéshez képest sokkal alacsonyabb hőfokon hőkezelje az ételt. Tehát a sous vide gép elsődleges, legfontosabb feladata, hogy az előkészített ételt, élelmiszereket általában húsokat, zöldségeket légmentesen becsomagolja. A vákuumcsomagolás nélkül meg lehet lenni, viszont ha egyszer kipróbálja, biztosan nem fogja nélkülözni sokáig.

Az ezzel a technológiával készült ételek általában három kategóriába sorolhatók, nyers, pasztőrözött, valamint sterilizált. A sous vide gép légmentesen lezárt műanyag zacskók gasztronómiai felhasználásának ötlete. Az ételkészítéshez az ilyen termékkel speciális vákuumtasakokra van szükség, minimálisan 90 mikron vastagságú és 3 rétegű darabok ajánlottak. Az ilyen vákuumzacskók, tekercsek kifejezetten alkalmasak a technológia során alkalmazott hőmérsékletek maximális tűrésére. Ha teheti, vásárolja meg, mert az egészséges táplálkozás mindenki számára fontos.